Info voor leden en ouders

Wanneer kinderen brengen?

De leiding is vanaf 5 minuten voor aanvang van de draaiavond aanwezig. Dit omdat er vaak nog dingen voorbereid moeten worden voor de draai avond. De leiding kan eerder nog geen toezicht houden op de kinderen. Vanaf 5 minuten voor tijd zal er altijd iemand van de leiding aanwezig zijn in de grote zaal bij de kinderen. Ook is er dan nog de mogelijkheid voor u als ouder om dingen te bespreken of te vragen aan de leiding

Parkeren!

Graag willen we alle ouders die leden met de auto brengen vragen om de kinderen aan de achterkant van de Klomp te brengen, via de Hanenberg weg. Deze poort zal vanaf 5 minuten voor aanvang van de draai avond open zijn.

Fietsen!

Veel leden komen ook met de fiets naar de Klomp. Ook zij kunnen gebruik maken van de ingang aan de achterkant van de Klomp aan de Hanenbergweg. Ook willen we er graag iedereen op attenderen dat de verlichting van de fiets in orde moet zijn. Ook is het verstandig om een lichtgevend hesje te dragen. Het stuk Geukerdijk langs het bos is zeer donker.

Uniform!

Als Scouting hebben wij natuurlijk ook een Uniform. Scouting de Klomp heeft gekozen voor het ScoutFit van Scouting Nederland. Op het moment dat uw zoon of dochter geïnstalleerd wordt als Scout wordt hij geacht een ScoutFit te aan te schaffen. De ScoutFit trui is te koop vanaf €25,95 in de Scoutshop. Ook draagt een geïnstalleerde Scout een dasje met een klompje de kosten hiervoor zijn €6,-. De leiding van de groep zal aangeven wanneer uw zoon of dochter geïnstalleerd gaat worden. Dit gebeurt meestal 1x per jaar tijdens een kamp of weekend.

Foto's!

Wij hebben als Scouting de Klomp natuurlijk ook een website en een Facebook pagina.

www.scoutingdeklomp.nl

Hierop willen we ook graag de activiteiten van onze groepen laten zien. Dit willen we doen doormiddel van verhalen, maar ook foto’s. Daarvoor hebben we natuurlijk wel uw toestemming nodig.

Als u niet akkoord gaat met het feit dat wij foto’s van de groepsactiviteiten op onze website of Facebook pagina zetten, laat ons dat dan even weten via info@scoutingdeklomp.nl

Wij zullen dan geen foto’s van uw kind / kinderen plaatsen.

Natuurlijk zullen wij op de foto’s alleen maar Scouting activiteiten laten zien.

Overige regels!

Daarnaast kennen we binnen de Klomp een paar algemene regels om het met elkaar leuk te houden:

- Onder de 18 jaar is het verboden om alcohol te drinken en te roken

- In het gebouw wordt niet gerookt

Schoonmaak ouders!

Voor de schoonmaak van ons gebouw zijn we afhankelijk van de ouders van onze leden. Al sinds jaar en dag helpen de ouders van onze leden ons met de schoonmaak van het gebouw.

Na de draai avonden laten de leiding ons gebouw bezem schoon achter. Verder verzorgen wij met alle leiding 2x per jaar een grote schoonmaak door ons hele gebouw. Ook is er elke week een groepje ouders druk met de wekelijkse schoonmaak taken. We willen natuurlijk dat iedereen in een schoon en hygiënisch gebouw kan draaien.

Daarom zouden we het heel erg op prijs stellen dat van elk lid van Scouting de Klomp in ieder geval een vader, moeder, of ander familie lid ons hiermee kan helpen. Op deze manier hoeft iedereen hier maar een paar keer per jaar aan mee te helpen (2 uurtjes per week).

Als u uw kind opgeeft als lid van de Klomp gaan wij er vanuit dat u ons ook enkele keren per jaar helpt met schoonmaken.

Als u er voor kiest om niet te helpen met schoonmaken, dan verhogen wij de contributie met €40,- per jaar.

Scouting de Klomp

Geukerdeijk 100