Lees hier actueel nieuws

29-4-2020

YESS!!! We mogen weer!!!

Vorige week dinsdag heeft de overheid besloten dat we onder bepaalde voorwaarden onze draai avonden weer kunnen hervatten. Inmiddels heeft Scouting Nederland hier ook regels voor ons over opgesteld. Dit heeft wel gevolgen voor de manier waarop we gewend zijn om bij elkaar te komen.

In deze brief alle informatie voor de leden en de ouders:

24-03-2020

Op basis van de aanvullende maatregelen die de overheid gisteravond bekend heeft gemaakt in de aanpak van het coronavirus scherpt Scouting Nederland haar advies t.o.v. Scoutinggroepen en -organisaties in het hele land aan. Scouting Nederland adviseert alle Scoutinggroepen en –organisaties in Nederland om alle activiteiten tot en met 31 mei niet door te laten gaan.Scouting de Klomp volgt dit advies op.

15-03-2020

Laatste stand van zaken rondom het coronavirus.

Inmiddels heeft Scouting Nederland haar advies aangescherpt wat betreft de opkomsten van onze Scoutinggroep in relatie tot het coronavirus. Scouting Nederland adviseert alle Scoutinggroepen om de opkomsten en kampen tot en met 6 april niet door te laten gaan. Scouting de Klomp volgt dit advies op.

12-03-2020

Vandaag heeft Scouting Nederland haar advies aangescherpt wat betreft de opkomsten van onze Scoutinggroep in relatie tot het coronavirus. Scouting Nederland adviseert alle Scoutinggroepen om de opkomsten en kampen tot en met 31 maart niet door te laten gaan. Scouting de Klomp volgt dit advies op.

In het Scoutingspel vindt veel fysiek contact plaats, met dit besluit sluiten we aan bij het advies van het kabinet om sociale contacten in het algemeen sterk te beperken. Hiermee nemen wij onze maatschappelijke verantwoordelijkheid als vereniging.

Deze week kunnen kinderen hun knoopinsigne verdienen tijdens de opkomst. Nu groepen niet meer samenkomen, hebben niet alle kinderen een insigne kunnen behalen. Natuurlijk zullen zij deze kunnen behalen wanneer we de opkomsten hervatten. Ook de kampen die op korte termijn gepland staan, worden dus geannuleerd. Wanneer we meer duidelijkheid hebben over het verloop van de maatregelen, kijken we of we de kampen alsnog kunnen plannen. Hier kunnen we op dit moment nog geen uitspraken over doen.

Wanneer er nieuwe informatie is, zullen we deze met u delen. We houden leden op de hoogte per mail. Ook op onze site en facebookpagina, vind u de laatste informatie.

Mocht u vragen hebben over Scouting en het coronavirus kunt u op de website van Scouting Nederland meer informatie vinden: https://www.scouting.nl/nieuws/1856-vragen-en-antwoorden-over-scouting-en-het-coronavirus-covid-19. Andere vragen? Dan kunt u mailen naar info@scoutingdeklomp.nl

Met vriendelijke groet,

Bestuur Scouting de Klomp